Dag-til-dag levering året rundt - bestil inden kl. 14 på hverdage

FCK Badedyrstifo

FCK-fans har fejret sæsonens sidste hjemmekamp med badedyr i flere år, og det er en fest i 13. minut af 1. halvleg med badedyr over det hele i Parken.

Traditionen, som også kaldes FCK badedyrstifo, har eksisteret siden 2004, hvor Parken Sport and Entertainment købte Lalandia. Det fik Brøndys fans til at kalde FCK-tilhængere for badedyr, og FC Københavns badedyrsfest blev derefter skabt som et modsvar og en fejring af fodboldsæsonen.

Det er et brag af en FCK-fest, som fejrer sæsonen og den kommende sommerferie.

Vi synes naturligvis, at det er en fantastisk tradition, og her er en video fra et af de tidligere år:

Hvad er Badedyrstifoen?

FCKs badedyrstifo er en fejring af sæsonen, og den foregår i Parken - FC Københavns hjemmebane - når de spiller sæsonens sidste hjemmekamp.

Når kamp-uret passerer det 13. minut i første halvleg, slipper FCK-fansene badedyrene løs i Telia Parken Stadium, så badedyrene og baderingene vandrer rundt på tribunerne. Fans bliver ofte også opfordret til at møde op i hvidt, så de matcher fodboldholdets farve.

Det er så stort, at begivenheden har fået sit eget hashtag: #badedyrstifo

Hvordan opstod Badedyrstifo i Parken?

Tilbage i 2004 købte Parken Sport and Entertainment badelandet Lalandia. Brøndys fans fandt det meget morsomt at tilknytte badedyr til FCK-fans som et øgenavn, men i stedet brugte fans fra FCK lejren det til at skabe en badedyrsfest, så håneretten ikke forblev på Brøndbys banehalvdel. Så det der startede som et negativt øgenavn blev vendt til noget positivt.

Og det har eksisteret siden 2004. Hvis du ikke har været med endnu, bør du virkelig overveje det, for det er ikke kun et inferno af badedyr men også den vildeste sommerfest for store og små fodboldfans.

Her ser de de badedyr, der oftest finder vej til grønsværen: 

Hvad sker der med badedyrene efter kampen?

Der kommer op mod 10.000 badedyr og badebolde på stadion til den sidste hjemmebanekamp, og det giver sig selv, at det er lidt svært at afslutte kampen med så mange badedyr på banen. Nogle af badedyrene forbliver på tribunerne og kommer ikke ned til græsplænen, men de badedyr, der finder vej til banen, bliver punkteret med hård hånd og fejet af vejen, så kampen kan genoptages. 

Hvornår er der badedyrstifo i 2019?

Sidste hjemmebanekamp for FCK i 2019 er den 26. maj mod FC Nordsjælland. 

Hvor længe varer badedyrsfesten?

Den varer ca. 12 minutter inkl. borskaffelse af alle badedyrene. Men det sker altid fra 13. minut.

Hvilke badedyr kan du tage med til kampen?

Du kan tage alle med, men vi vil dog anbefale dig at tænke over disse ting:

  • Husk at du ikke skal regne med at få din oppustelige ven med hjem igen
  • Overvej hvor nemt det er at puste badedyret op
  • Sørg for at det ikke fylder halvdelen af den stolerække, du står på, for der skal være plads til mange badedyr og badebolde på tribunen
  • Husk at du ikke må tage en pumpe med på stadion, som har en spids ende.

Skal du fejre FC Københavns sæsonafslutning med badedyr?

Vi har stort set alt i badedyr hos Bforbadedyr, og vi kan sagtens hjælpe dig med at finde det fedeste oppustelige badeudstyr til FCK’s badedyrstifo. Det skulle i hvert fald være underligt, om ikke du kan finde en favorit mellem vores mere end 200 forskellige varer.

Skal du til efterfest?

Det behøver ikke at stoppe med badedyr til stadion - giv Brøndbys fans mere at snakke om med en gigantisk fodbold, som I kan spille rundt med, når I tager til efterfest. 

OBS! Vi kan på ingen måde anbefale, at du tager denne gigantiske fodbold med på stadion, da det ikke er for sjov, at den har fået tillægsordet "gigantisk". 

Børn med til Badedyrstifo?

Som vi skrev tidligere, er det en fest for de fleste. Og vi kan anbefale, at du vælger en badering til de mindste foldboldfans, da det er nemt at puste den op hjemmefra (og på stadion), og fordi barnet selv kan holde styr på den ved blot at tage den på.

Vi har alt fra T-rexbaderinge til enhjørningbaderinge. Badedyr, baderinge og bademadrasser er perfekte til badedyrsfest, poolfester og en dag på stranden.

Så hvis du elsker FCK og skal bruge et badedyr til fejringen i 2019, så kig på vores mange varianter.

Dine Fordele

Hurtig levering
1-2 hverdage

Fuld tilfredshed
eller penge retur

Sikker bestilling
uden skjulte gebyrer